De thuisploeg ging op zoek naar zijn 5e overwinning en volgens de stand mocht dat niet echt een probleem zijn. Debutant Jette speelde vorig seizoen nog in 2B en had slechts vier punten. Ze klopten Eisden, haalden een gelijkspel in Lier en gingen vorige speeldag onverdiend de boot in tegen Borgloon.

'Geen El Ghaadaoui, licht gekwetst, geen Vesco, definitief terug naar Bulgarije maar wel het debuut van Sofian Charraoui', zegt Eddy Lambaerts hoofdsponsor Real. 'Uit Nederland, grote sterke speler uit Eindhoven en aanvankelijk gekozen voor het nationale veldvoetbal in zijn land. Nu toch voluit voor het Futsal.

Noorderwijk begon het best aan de wedstrijd, het meest balbezit maar de verdediging van Jette is niet voor niets bij de beteren van de reeks. Het bleef dan ook lang een brilstand tot Dahmani van ver op doel trapte, doelman Vandenheede redde knap maar een goed gevolgde El Fashi zorgde voor de 1 – 0.

Een opwippertje over de doelman, mooi toch. De ploeg van coach Yves Heremans duwde door maar echte kansen vielen er niet. Meer en meer leek dat ook de ruststand te worden. Tot Issam Dahmani het hele veld overliep en met een harde punter in de rechterbenedenhoek voor de 2 – 0 zorgde.

Real op rozen leek het maar dat was het helemaal niet. Jette kreeg ook zijn kansen en lukte ei zo na de aansluitingstreffer. Gelukkig stond Sababti op de goeie plaats om zijn doelman bij te staan. Op de doellijn kreeg hij de bal tegen de arm of was het toch het lichaam.

Geen VAR om te checken maar voor de bezoekers was het kot te klein, zij wilden een doelpunt en een rode kaart.

Net voor de pauze pakte doelman Talhaoui nog een eerste tienmetertrap van de bezoekers. De 2 – 0 was dan ook de ruststand. De eerste minuten van de tweede helft waren voor de bezoekers, tot drie keer toe moest opnieuw Morad Talhaoui zijn team rechthouden.

Het liep allemaal wat moeizaam, mooi was het ook niet en vooral de bezoekers kregen kansen. Hun aanvalslijn is echter de zwakste van de reeks en dat was eraan te zien.

De gemoederen liepen wat op bij beide ploegen en ook de foutenlast. Real kreeg als eerste een tienmetertrap in de 2e helft maar El Attabi was niet bij de les vrijdag en mistte. Een tweede tienmetertrap kwam er snel aan en Issam Dahmani mistte niet, 3 – 0. Vijf minuten voor tijd voor de derde keer een tienmetertrap, debutant Charraoui aan het kanon en vier tegen nul op het scorebord.

Match gespeeld denk je dan maar doelman Talhaoui pakte zijn tweede tienmetertrap van de avond. Hij was de echte uitblinker van de wedstrijd, niet echt een teken dat Real aan zijn beste wedstrijd bezig was.

In de laatste minuut zorgde vliegende doelman Jaadi nog voor twee doelpunten en de einduitslag 4 - 2. Geen goeie wedstrijd maar wel heel matuur gespeeld, het Noorderwijk van vorig jaar had die wedstrijd gegarandeerd verloren.

Sterk debuut van nieuwkomer Charraoui, waardoor er nu toch wat meer wisselmogelijkheden zijn voor de Real coach. Volgende week moeten de Elmos boys naar Antwerpen voor de 1/8 finale van de beker van België en over veertien dag komt Malle-Beerse in De Mixx langs voor de jaarlijkse derby en dan zal het toch beter moeten.'

Volgende uitwedstrijd: Beker van België